Wednesday, 28 December 2011

Antara AKU, DIA, & Dr. Normaliza .... =)

Alhamdulillah akhirnya berjaya mengharungi pelbagai cabaran dan perkara baru dalam hidup ni sepanjang berada dalam Sem 5 dan Kelas Sastera Dalam Multimedia bersama-sama Dr. Normaliza Abd Rahim @Dr.Notts...

Pada mulanya macam takut-takut je nak masuk kelas dr.Notts,, mungkin sebab dr.Notts ni nampak garang kot,,tapi garang ke??? student yang dah pernah mengikuti kelas beliau je tau beliau garang or tak ... penilaian pada diri masing2...dr.Notts tak garang tapi beliau akan menjadi garang...hahaha...=)

Sepanjang mengikuti kelas BBK3408, banyak perkara baru yang dipelajari... dari seorang yang sebuta2  IT,,menjadi seorang yang secelik2 IT,,fuhhhh... bukan senang nak belajar tau...tapi kalau benda yang kita tak pernah or biasa buat,,,kalau dipraktikkan setiap masa,,benda tu akan menjadi satu kebiasaan dan akan jadi kekok kalau kita tak buat ... ehh apadah aku taip ayat belit2...paham2 jela...huhuhu

minggu pertama lagi kami telah di'warning' jangan masuk kelas lambat...ini juga satu arahan yang mendisiplinkan diri student BBK3408 khususnye.... banyak sangat pengalaman yang kami dapat rasa dari awal sehingga akhir kelas,,tak lupe juge kelas amali bersama2 Cik Hidayati,,tutor tuk klas kita...beliau pun banyak sangat mengajar kami cara2 nak buat kalendar menggunakan adobe photoshop..naseb baik kitorang diajar menggunakan adobe photoshop ni,,,kalau tak,,sampai ke taun 2020 pun masih tak pandai nak mengedit gambar2...pasni bole la masing2 design kad jemputan sendiri,,HAHAHA !

sepanjang berada dalam sem 5 ni,,rasa banyak da belajar cara2 nak buat video,,edit dalam movie maker,,masukkan dalam youtube,,masukkan dalam blog,,buat website sendiri,,jadi paparazzi,,,jadi penari,,jadi pelakon,,,yang jadi pelawak pun ade,,,,,kiranya sume yang dibuat adalah perkara yang baru bagi kami...biasenya perkara2 yang baru ni buat kami lebih excited nak lakukannya....normal la,,manusia sukakan perkara yang baru dalam hidup,,kalau tak,,tak meriah la hidup kalau buat benda yang sama je setiap hari.... kan kan kan ???

tapi kadang2 tension gak,,setiap minggu keje melambak2,,jenis kita ni student yang suke wat keja last minute,,haa hamekk kauuu... jenuh gak la nak siapkan keja yang melambak dalam satu mase,,,sape suruhkan ??? huhu......tapi walaupun wat keja last minute,,,cam mane banyak pun tetap siap gak,,sebab tak tido malam,,memang la bole siap,,sok paginye masing2 jadi KUNGFU PANDA sebab mate ade lingkaran hitam...hahaha...

tapi best ape...best campun tension,,best la gak..huhuhu....dapat gaduh2 dengan member,,tapi takde la pulak sampai tarik2 rambut...ingatkan budak2 kecik je tau gaduh ea bile bermain,,,ni kita orang dewasa gaduh bile buat kerja...huhu...sampai tak bertegur...tapi sume tu kejap je,,,mane bole tak bertegur kawan,,da tu je kawan yang kita ada n yang memahami kita,,kirenye gaduh2 sayang la....pengalaman sume tu,,kalau tak,,kita tak tahu sejauh mana kebolehan masing2 dalam menguruskan keja yang diberi..kan......

bukan senang bekerja dalam satu kumpulan ni,,,nak2 kalau bukan yang sebulu dengan kita,,,bukan sekepala dengan kita.....tapi macam mana tak sebulu or tak sekepala,,,kena buat apa yang dah diarahkan gak,,kalau tak markah kumpulan yang terjejas la....pedulikan pasal nak gaduh ke,,nak mengganyang ke,,yang penting keja settle !

Apa2 yang da berlaku,,adalah satu pengalaman manis bagi kami semua sebab apa yang kita da belajar sama2,,gaduh sama2,,sume tu perkara yang mematangkan kita,,makin menguatkan perhubungan kita,, merapatkan silaturahim sesama kita n kita dapat belajar sesuatu yang baru yang amat berguna untuk masa depan kita semua....

terima kasih yang tidak terhingga kepada Dr.Normaliza Abd Rahim a.k.a Dr.Notts kerana telah banyak memberi peluang dan kepercayaan kepada kami semua untuk melakukan tugasan yang diberikan dengan cara apa sekali pun......kami tau Dr.Notts tak pernah mengikat kami dengan tugasan yang diberikan malah Dr.Notts bagi kami kebebasan buat tugasan dengan cara kami tersendiri...sebab kalau tugasan yang diberikan  terikan dengan syarat2 yang diberikan juga,,,jawabnya video setiap ahli kumpulan sama je,,tak menarik dan tentulah membosankan......

bagi yang tak mengambil mengambil lagi subjek BBK3408 ni,,kalau rase2 nak ambil memang dialu-alukan sebab banyak benda yang boleh kita pelajari,,memang tak rugi,,,,tapi bersiap sedialah dengan tugasan yang akan diberikan,,,banyaknya seperti tingginya pokok2 durian di hadapan KOLEJ 13...hahahaha...tak tinggi mane pun kan.....

#nak kenal Dr.Normaliza a.k.a Dr.Notts dengan lebih terperinci lagi??? silelah klik pada link ini,,, http://aammwa.blogspot.com ~


*rasenya lepas nih dah bole tersenyum sedikit sebab dah nak abis sem 5 dan tinggal jawab exam je,,tak perlu nak buat asgment banyak2 lagi,,,ahahahha...


Tuesday, 20 December 2011

~H.A.P.P.Y ~

hihihi...

rase semakin hari semakin gumbira !

sepatutnya aku layak untuk dapat kegembiraan dari dulu lagi...

mungkin dulu aku tak sedar lagi,,,tak nampak mane yang betul,,,mane yang salah...

tapi sekarang alhamdulillah,,,mungkin berkat dari ikut kata MAK&AYAH...

biasenye MAK&AYAH lebih tau ape yang terbaik untuk anak-anak mereka...

terima kasih MAK,,terima kasih AYAH.....

tanpa mereka,,mungkin aku dah tersesat jauh ...T_T



Lurve,
nora...

Sunday, 18 December 2011

Ita,,Cda,, & Melody Idol @MINES 2 ~

sabtu semalam aku dan ita menjadi penyorak @pompomgurlz kepada cousin terchinta yang menyertai Melody Idol yang dianjurkan oleh pihak Mines 2... kami jerit sakan kononnya nak beri sokongan padahal dah lame tak menjerit kuat2..huhu

kiranya itu adalah aktiviti yang kami lakukan untuk melepaskan tension...tension??!!..tension ke?? hahah...tension lah kot.... :p


ika mendapat tempat ketiga dalam pertandingan tu..syukurla,,dapat jugak nombor dari beratus2 orang yang menyertai pada mulanya....tapi ade ckit ketidakpuasan hati,,patutnya die boleh dapat no 2,,tapi ade la sorang hamba Allah tu,,nyanyi dan membuat aksi2 yang menarik pihak juri terpikat..tapi mungkin sepatutnya aksi2 sebegitu tidak manis dipertontonkan dikhalayak umum...tapi nak buat camnekan,,da rezki die yang dapat no 2,,tak ape lahhhhh....

ini rakaman saat2 manis buat IKA @cousin terchinta !


ita tertidur setelah kenyang melantak takoyaki..huhu

meme sedakkk.. :p

barisan peserta..



ika dapat no 2.. :)

abang yang dapat no 1..


yang ujung sebelah juri tu akak yg dapat no 2..

bergambar bersama para juri.. :)

ika wif mama n tisya...





sugar glider ika yg comel,,name die boboi boy...:)

comel x die tuu ??? huhu..


Teater Kanank-Kanak "DAHLIA DI ALAM MAGIKA"

Hari jumaat lepas kami dari kumpulan seni lakon telah mengadakan satu pementasan teater kanak-kanak yang bertajuk "Dahlia Di Alam Magika" di Rumah Anak Yatim Peribadi Mulia yang terletak di Kajang.

adik2 di sana telah memberikan kerjasama yang sangat baik kepada kami, begitu juga dengan pihak pengurusan. kami berada di sana selama 3jam iaitu dari jam 8pg hingga 11pg. walaupun ia satu jangka masa yang amat singkat, tetapi warga di sana mudah mesra dan amat mengalu-alukan kedatangan kami..



kami juga sempat merakam saat-saat manis bersama adik-adik di sana,yang pastinya mereka kelihatan sangat gembira dan senang dengan kehadiran kami...










inilah pertama kali bagi saya mengadakan program sebegini di rumah anak-anak yatim.. pada mulanya rasa sayu melihat anak-anak kecil yang tidak sempat untuk mendapat kasih sayang ibu dan ayah.. saya sangat2 bersyukur kerana masih lagi berpeluang untuk mendapatkan kasih sayang daripada kedua ibu dan ayah..ini adalah pengalaman yang sangat bermakna dalam hidup....


*saya sayang mak&ayah...T_T

Monday, 12 December 2011

Telur Ayam Berdiri Tegak Semasa Gerhana Bulan !


Ianya berlaku kesan daripada kedudukan bumi, bulan dan matahari berada dalam satu garisan sewaktu gerhana yang menyebabkan wujudnya tarikan graviti ke ke atas.Dalam keadaan ini, putih telur dikatakan tertarik ke bahagian atas manakala kuning telur yang sedikit berat berada di bahagian bawah sekaligus mewujudkan keseimbangan.
Prinsip yang sama juga berlaku kepada kejadian pasang surut air laut.Jika dalam keadaan gerhana, di mana bumi, bulan dan matahari berada di dalam satu garisan,maka akan berlakulah “air pasang perbani” atau disebut juga air pasang besar..

Saturday, 10 December 2011

"MISI" kami ... =)

video yang seretusnye ni mengisahkan "misi" yang kami jalankan apabila tiba waktu bosan dan tension .. huhu



saksikanlah ~

Wednesday, 7 December 2011

~Laman Weebly Ku~

alhamdulillah...


siap pun akhirnya tugasan kelas amali...
dan semalam merupakan hari terakhir kelas amali kami...
banyak yang aku dapat belajar dalam kelas tu...
rase seronok sangat2...heeee ... =)
terima kasih banyak2 kepada cik nurhidayati kerana sabar melayan telatah & kerenah ANAK2 BESAR ini...
sekian~


*link weebly saya :
http://lembayungsastera.weebly.com/


***************************************

Sunday, 4 December 2011

MUHASABAH DIRI !

berMUHASABAH diri...

perkara yang paling jarang orang lakukan...

biasenye dilakukan apabila berada dalam kesusahan dan dalam keadaan yang tersepit...

adakah aku tergolong dalam 'kumpulan orang-orang yang lalai' itu?????????

betapa lalainya aku ??!!!!!

maafkan aku ........ =="



Saturday, 26 November 2011

Video Pengampunan ~ Makasih Ya Buk.. ^_^


Maaf telah diterima ..
Rasa gembira seperti dunia ana yang punya ~
^_^

Ini Pula Video Seram.. Seram ke???


kami telah berjaya membuat video seram..
lepas ni kami buat video lawak pulak yepp.. huhuuhu
:p

Hujung Minggu Bersama ... (Teater Badai Semalam)

20.11.2011 ::: cantik sungguh tarikh itu yerr..

kami telah menghabiskan masa sepetang bersama-sama di Istana Budaya.. dengan harga tiket yang berpatutan (RM16.50) kami dapat tempat duduk yang sangat3 selesa ... Stall 1 tuuu,, sape nak bagi dengan harge yang macam tuuu...


Jalan ceritanye ok2 aje.. sebenarnye yang buat aku excited sangat nak tengok cite tu sebab ade Aaron Aziz #ohabangkacak# .. huhuuuu


Tapi tak dapat pun tengok Aaron depan2 ,, nampak dari jaoh je ,, tapi ok la gakkan ,, dari tak nampak langsung ... huhuuuuu


dalam pada itu *ceh guna ayat skema kapak*  sempatla kami ber'posing' sebelum dan sesudah pementasan ..

Antara para pelakon yang menerajui Teater Badai Semalam

Sempat lagi kami membuat iklan ubat gigi dalam ini tempat .. haha

Mari bergambar dulu ..

Dalam kekalutan abang bas mencari penumpangnye,,kami syiokk bergambar lagi .. huhu



Inilah die abang bas yang kalut carik kite tu .. eh3,,ni abe ta !!! hahahaha

kami berasa sangat beronok-ronok .. haha !!!

Wednesday, 16 November 2011

bErEs !

***



Untuk kesekian AKHIRNYA ! siap jugak tugasan yang kedua ... tapi seram ke ??? macam tak je ???



ahhhh,,,seram atau tak tu belakang cerita ye ... yang penting kami "enjoy" dan berpuas hati dengan ape yang kami buat... GO CEMPAKA SARI,, GO GO GO !!!



Tenyummmmmm ..... =)))




***

Tuesday, 15 November 2011

PUISI

RINDU


***


Rindu..
Mendengar desiran itu
Seakan membisikan sesuatu
Yang aku sendiri tak pasti
Adakah ia bertandang lagi

Rindu..
Membawa aku ke lembah itu
Kenangan segar mengusik kalbu
Mengimbau sejarah cinta bersatu
Antara kau dan aku

Rindu..
Nyata dan mimpi
Berlegar menggangu realiti
Berjalan menyelusuri duri
Aku sendiri.


***

Saturday, 5 November 2011

KEPULANGAN ~

Salam...

Rase seronok arini balik kampung ... mak call tadi,, cakap malam ni akak buat bbq,, sedappnye ... balik tinggal makan je,, selalunye aku la orang yang paling sebok kena siapkan dan carik barang2...kali ni giliran akak lak yang kena wat..huhu :p


Esok sume umat Islam menyambut Hari Raya Aidiladha.. Selamat berhari Raya kepada sume kawan2 & followerz... Semoga raye kali ni beri sejuta makna dalam hidup kita.. *wish*


Dan esok jugak anniversary mak&ayah yang ke-31 (kalau tak silap) .. HEPI ANNIVERSARY...=)
*Cda takde hadiah nak beri,,balik nanti cda bagi kiss ok ! hihi..
tunggu kepulangan anakmu... =)))




***harap2 ape yang aku korbankan,, akan mendapat keberkatan & ganjaran dari-Nya nanti... Insyaallah... =)

Sunday, 30 October 2011

"Perkara Yang Memang Aku Tak Boleh Nak Lupa"

Tajuk pun dah di "" kannnn ..... maknenye,, kami lah yang kena tulis ... huhu ~


So kali ni kena "flashback" semula kenangan-kenangan waktu muda-muda dulu (tapi aku takde la nak tua mana pun) ...


Banyak jugak la sebenarnya perkara-perkara yang masih berlegar-legar mengelilingi kotak pemikiran aku nihh . Pahit, manis, masin, payau, tawar, kelat ,,, bak kate orang semuanye aku da lalui *cis berlagak !
takde la,,, tak la sehebat mane pun perkara-perkara tuuuu .. cume tak boleh lupe jerrr ..


Tiap ape yang pernah aku lalui, same je macam orang-orang lain, yang membezakannye cume mase dan tempat jee .. heeee =)



Eerrrrr ,,,, mungkin semua ni lumrah kehidupan.. tak meriah hidup jika takde "warna-warna"  dalam kehidupankannn ... mungkin aku boleh senarai hitamkan perkara-perkara yang memang aku tak boleh nak lupa ... heehhhee

1) Mendapat panggilan dan menjadi sebahagian daripada warga UPM.
    * saat-saat yang paling ditunggu-tunggu oleh mak dan ayah. setahun tanam anggur, start daripada result
       STPM kuar. mungkin sebab rezki aku lambat sampai kot.. :p

2) Eksiden di malam hari .. huhu
   * pertembungan di antara 3buah kereta. juz nak cakap aku paling teruk(tapi swerrr, tak rase sakit pun  
      waktu tu). first time naek ambulans yang sangat laju. baru aku tau begitu rasenye terbaring dalam
      ambulans.

3) Pertama kali dapat handphone .. seronoknyeeee !
    * mak belikan handphone mase aku tingkatan 4. tak tau nk gambarkan cane perasaan pertama kali dapat
      dan menggunakan handphone (padahal handphone nokia3310 je). Mase tu handphone nokia tu mahal
      lagi *bagi akula ,,, harge pun dalam RM3++ ... tapi die punye seronok memang tak bole nak kate.

4) Lemas di sungai ... Hamekkk kaww !!!
    * naseb baek takde kuar paper yang mengeluarkan statement "adik beradik lemas di belakang rumah"
.     hahaha .. akibat tak dengar cakap emak,, aku dan kakak pergi berjalan-jalan di tepi sungai yang airnya
      mengalir ke laut waktu tu banjir. nak dipendekkan cite, aku dan akak pun jatuh dalam sungai. mase tu
      umo aku baru 5tahun. tak tau dari mana datangnye keajaiban (tentulah dari Allah) aku yang tak gheti
      berenang, boleh timbul dan naek ke darat sendiri .. kuasa Allah ..SUBHANALLAH !!!

5) Melihat ayah terlantar di hospital .. sangat-sangat-sangat-sangat sedih !
    * ayah jatuh dari atas atap, tinggi adela dalam 15kaki. mase tu ayah buat rumah orang. tak tau mane
       silapnye, kuda-kuda yang ayah pijak patah pastu ayah jatuh dan dihempah kayu dikepala. ayah pengsan
       dan terus dibawa ke hospital. aku mase tu baru balik sekolah(mase tu darjah 4) dapat tau dari nenek.
       terus pegi hospital, mase tengok keadaan ayah, aku terus nangisss.. dan sampai sekarang kalau aku ingat
       kejadiaan tu pasti aku akan menangis... tengokkkk !!! kann daahhhhh .... =(((


Itu je kot yang masih segar lagi dalam pale hotak nii ... tapi ape-ape pun yang da terjadi, buat aku fikir semula kenapa bende tu pernah singgah dalam hidup aku... mesti ada hikmah disebaliknya..


*Jadi renung-renungkan,,, dan selamat beramal ..... =)))







Thursday, 20 October 2011

ohh Jasper ,, ohh Jonah ,, ohh John ...

menjawab kepada persoalan yang diutarakan oleh DrNotts kepada kami semua :::

1. Jasper
   ~ adalah seekor makhluk "halus" yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga barang2 DrNotts.




2. Jonah
   ~ adalah kawan "gossip" DrNotts sebab DrNotts ada berpesan kepada Jonah ::
      P/S  To Jonah,  See how proud I am with the kids achievements!
     


***




3. John
   ~ adalah diri DrNotts sendiri,,,mungkin ... :)))


tak pasti samada jawapan betul atau tak .. maaf ye .. ini je yang saya dapat jawab ..hihihihih

Thursday, 13 October 2011

Blog Kena Pecah Masuk !!!

bangang ... sape punye keje la ni ... menyusahkan aku je ... tapi asal aku baru perasan !

sape yang tak puas hati tu face 2 face la ... jangan nak buat onar kat blog aku plak ...

ni la bangsa yang tak bertamadun, sampai bila pun tak kan maju sebab keje yang die reti buat cume menjahanamkan orang laen .... puiiiihhhhhhh !!!!!


Tuesday, 11 October 2011

Vacation ~


Sabtu lepas kami ke PD .. bercuti katenye .. konon nak tenangkan jiwa .. tapi takla berape nk serabut .. huhu
saje je nak habiskan waktu ujung minggu bersama kawan & yang tersayang ... bile lagi kann ... da final year mestila nak ade 1 moment yang bole diingat sampai bile2 ... 

happy sesangat ... dapat spent time tanpa memikirkan assignment yang bertimbun ,, hmmm ade ke patut ?? *tak patut kot ... huhu .... tapi takpe kot ,, bukan pegi becuti lame sangat ... 



*thanks korang ,, buat aku lupe segale masalah sekejap .... :p


ade beberapa keping gambar yang aku sempat snap .. tuk tatapan umum ... =)))


 ~ My Memory ~

ber'posing' sebelum 'banana boat' bergerak ... =)

tak sabar nak tengok mereka jatuh ... =)

wajah2 keriangan ... =)


=)

telatah 'anak-anak kecil' ... :p

Saturday, 1 October 2011

Hari ini dalam sejarah ....

Salam ...

rase nak tergelak pun ade ... huhuu

malam tadi aku gerak balik kampung ,, dari Serdang ke Pontian cume 3jam setengah je ...

seronok rase dapat jumpe family waktu ujung minggu ..

tengah arini mak tanye nak masak ape .. aku tak kesah .. ape2 pun bole makan ..

mule la projek masak memasak bersame mak yang tersayang  ..

menu arini :::
                ~ ikan beliak mata goreng
                ~ sayur sawi masak tumis air
                ~ ikan kering bulu ayam & tamban
                ~ sambal belacan air tangan mak (pehhhh memang kaw3)

*walaupun simple sesangat ,, tapi bile da mak yang suapkan ,, nasi 4 pinggan pun tak cukup tau ... ahhahaha (jangan jeles sebab aku makan masih mak suapkan,,almaklumlah anak bongsu+manje+ngengade lebih)

"tapi mak ,, sori ea ,, ikan yang cda goreng hangus sekor"  ... :p

hari ini dalam sejarah goreng ikan hangus ... malu jeeeppp ...

tapi pape punnnn ,, sayang mak sebab sanggup layan kerenah *dak ngengade nihh .. makan pun nak bersuap .... tp,,, ade ku ksah ??!!! .....  :p



Friday, 23 September 2011

Suatu Detik Itu ... jeng jeng jeng ~

Langit tak selalunya cerah ,, kadang2 mendung datang menjengah .. Sama juga dalam kehidupan kita .. tak selalunya indah ,, kadang2 terselit dukanya walaupun tak terlihat pada zahirnya ..

Begitu juga yang berlaku dalam kehidupan aku .. kadang2 pengalaman banyak mengajar kita tentang erti kehidupan .. mengajar aku erti sabar dan tabah .. berani menerima hakikat walaupun terlalu pahit untuk ditelan..

Banyak sebenarnya pengalaman pahit manis yang pernah aku lalui ... tapi yang paling terkesan dalam diri apabila pertama kali eksiden ,, eksiden antara 3 buah kereta di simpang empat ,, kejadian memang sangat pantas dan aku tak perasan pun bila masa la yang kepala aku bole terhantuk kat cermin hadapan kereta ,, berlaku pada 1 Julai 2011 lebih kurang dalam pukul 10 malam .. melibatkan 3 buah kereta ,, aku menaiki kereta yang dipandu oleh cousin kesayangan aku (hahaha) yang berada dijalan utama .. apabila tiba dipersimpangan yang berhampiran dengan sekolah ,, tiba2 kereta dari arah kanan tidak berhenti dan terus melanggar kereta yang dipandu oleh cousin aku di tengah2 persimpangan dan menyebabkan kereta kami berpusing ke arah kiri dan menghentam kereta yang berada di sebelah kiri pula ..

aku yang terkejut terus keluar mengikut pintu belakang kerana pintuku telah dihimpit oleh kereta yang berada di sebelah kiri tadi ... dalam kejadian yang mencemaskan tu ,, aku tak perasan yang kepala ku dah berdarah...aku da tak tahu apa jadi selepas tu sebab keadaan sekeliling terlalu ramai orang yang berkumpul .. lepas dalam 10 minit ,, ambulans pun datang ,, naek la pulak ambulans .. ehmm ,, first time naek ambulans tuu .......

setelah diperiksa ,, ada serpihan2 kaca tertusuk didahi dan sedikit di bahagian kepala serta luka terkoyak sedikit di bahagian kening kanan ,, terpaksa la dijahit ... sakettttt ...... rambut pulak terpaksa dicukur sedikit di bahagian umbun2 sebab sukar untuk mengeluarkan serpihan kaca dan mudah untuk dicuci ... da macam orang2 dalam zaman dinasti Han pulak .. huhuhu ... tapi tak apa la ,, semuanya aku da tak kisah asalkan serpihan2 kaca mudah untuk dikeluarkan ... dalam masa sebulan ,, masih ada lagi serpihan2 kaca yang aku jumpa di bahagian umbun2 .. terpaksa la keluarkan sendiri dengan berdiri di depan cermin ... kesian x ??? huhuhu ... nak mandi pun suruh mak yang cucikan rambut sebab tak boleh nak cuci sendiri .. *thanks mak ,,, love u forever .....

sampai saat ni ,, aku masih lagi teringat & trauma .. walaupun eksiden tu tak seteruk mana ,, tapi meninggalkan kesan yang tersangat dalam bagi aku ... sekarang aku takut pada kelajuan , lagi2 apabila duduk di sebelah driver ...

mungkin aku boleh memberi sedikit peringatan kepada pemandu2 tak kiralah anda memandu kenderaan jenis apapun ,, berhati2lah semasa memandu .. ingatlah orang yang tersayang ...
*pesanan penaja ini dibawakan khas oleh Norasidah Wagiman ... peace .. =)

ada sedikit gambar yang aku ambil selepas kejadian ... bagi yang nak tengok bole tengok ,, tapi bagi yang 'geli' tengok luka aku kat bawah ni sila la tutup mata ye(ayat tak boleh belah) ... huhuhu ..

Keadaan kereta kesayangan cousin aku ... kereta ni sebenarnye baru 6 bulan kuar ,, da eksiden ,, tragis betoi lah ....

kesian cik pinky kan ....

airbag pun tak dapat nak selamatkan muka aku sebab semasa eksiden kereta berpusing dan terus terhentak dibahagian tepi ...

remuk renyuk macam baju bole lipat2  ...


Ni pulak gambar muka aku yang tak berapa nak jadi ... :p
Hari petama .. mata masih lebam , kesan dari ubat bius,kena jahit,& menangis tak berhenti .. huhu

Hari kedua ,, da boleh tersenyum sebab da kurang sakit ..

Hari ketiga ,, yang ni paling tak bole blah sebab aku bukak sendiri tampalan yang ade kat dahi tu ,, sakit sebab kapas tu da melekat kat daging yang terdedah tu ... lepas je bukak terus pening & muntah sebab tak tahan sakit sangat3 ,, seminggu mata aku jadi macam mata KUNGFU PANDA ... =(

Hari yang seterusnya(tak hingat ari yang keberapa) , da boleh tersenyum .. masa ni belum bukak jahitan yang kat kening tu lagi .. tapi syukurla da tak rasa saket lagi ... =)

 p/s : kepada anda semua yang berada diluar sane ,, hati2 ketika memandu ,, lagi2 kalau bawak orang yang tersayang .. sayangilah nyawa anda ... yang aku kena ni baru sikit ... naseb baek ... kalau naseb tak baek??  wallahualam ......





Sunday, 18 September 2011

AiR Ohhh AiR !

hurmm ... ingat bangun pagi-pagi dapat la kemas2 ke ,, mandi2 ke ... ni takde air lak ... lemah betul la kalau takde air ni .. ape pun tak boleh buat ... so ,, terpakse la call akak yang duduk kat Putrajaya suruh amek .. Naseb baek la dekat ... tak pasal2 pagi2 da pegi bejalan .. ingat nak stay kat bilik je , bole la wat keje sikit .. ok chow dulu nak pegi mandi ,, da bau ikan kering dah ni .. hihihi ... byebyebye... =)))

Saturday, 17 September 2011

SyAwAL dAtANg LaGi ...

Raya tahun nie tak berapa meriah bagi aku .. mungkin sebab tanggungjawab makin berat .. huhu .. tapi family aku tetap sambut dengan meriah .. mane taknye ,, bile da berkumpul sumenye ,,, adik-beradik sebelah mak je da 9 orang, tak campur ipar-duai lagi ,, anak-anak lagi, cucu-cucu lagi, cicit-cicit lagi ,,, huhhhh .. pokoknya boleh tonggang tebalik duk 1 uma ... huhuhu ... tapi yang best ckit bagi aku ,, still dapat duet raye ... sayang korang sume yang bagi duet raye ... taun depan silela bagi lagi ye ... hahaha ... kat bawah ni aku ade upload pic2 raye .. bole la wat cuci2 mate sikit ... =)

Gambar-gambar Hari Raya Aidilfitri 2011 ...
Inilah Family ku ... sebuah keluarga yang kecil tapi kami tetap happy ..=)

My beloved mum & dad ... luv u .. muaaahhh ~

candid time ... ^_^






with cousin yang crazy .. hihi