Sunday, 30 October 2011

"Perkara Yang Memang Aku Tak Boleh Nak Lupa"

Tajuk pun dah di "" kannnn ..... maknenye,, kami lah yang kena tulis ... huhu ~


So kali ni kena "flashback" semula kenangan-kenangan waktu muda-muda dulu (tapi aku takde la nak tua mana pun) ...


Banyak jugak la sebenarnya perkara-perkara yang masih berlegar-legar mengelilingi kotak pemikiran aku nihh . Pahit, manis, masin, payau, tawar, kelat ,,, bak kate orang semuanye aku da lalui *cis berlagak !
takde la,,, tak la sehebat mane pun perkara-perkara tuuuu .. cume tak boleh lupe jerrr ..


Tiap ape yang pernah aku lalui, same je macam orang-orang lain, yang membezakannye cume mase dan tempat jee .. heeee =)



Eerrrrr ,,,, mungkin semua ni lumrah kehidupan.. tak meriah hidup jika takde "warna-warna"  dalam kehidupankannn ... mungkin aku boleh senarai hitamkan perkara-perkara yang memang aku tak boleh nak lupa ... heehhhee

1) Mendapat panggilan dan menjadi sebahagian daripada warga UPM.
    * saat-saat yang paling ditunggu-tunggu oleh mak dan ayah. setahun tanam anggur, start daripada result
       STPM kuar. mungkin sebab rezki aku lambat sampai kot.. :p

2) Eksiden di malam hari .. huhu
   * pertembungan di antara 3buah kereta. juz nak cakap aku paling teruk(tapi swerrr, tak rase sakit pun  
      waktu tu). first time naek ambulans yang sangat laju. baru aku tau begitu rasenye terbaring dalam
      ambulans.

3) Pertama kali dapat handphone .. seronoknyeeee !
    * mak belikan handphone mase aku tingkatan 4. tak tau nk gambarkan cane perasaan pertama kali dapat
      dan menggunakan handphone (padahal handphone nokia3310 je). Mase tu handphone nokia tu mahal
      lagi *bagi akula ,,, harge pun dalam RM3++ ... tapi die punye seronok memang tak bole nak kate.

4) Lemas di sungai ... Hamekkk kaww !!!
    * naseb baek takde kuar paper yang mengeluarkan statement "adik beradik lemas di belakang rumah"
.     hahaha .. akibat tak dengar cakap emak,, aku dan kakak pergi berjalan-jalan di tepi sungai yang airnya
      mengalir ke laut waktu tu banjir. nak dipendekkan cite, aku dan akak pun jatuh dalam sungai. mase tu
      umo aku baru 5tahun. tak tau dari mana datangnye keajaiban (tentulah dari Allah) aku yang tak gheti
      berenang, boleh timbul dan naek ke darat sendiri .. kuasa Allah ..SUBHANALLAH !!!

5) Melihat ayah terlantar di hospital .. sangat-sangat-sangat-sangat sedih !
    * ayah jatuh dari atas atap, tinggi adela dalam 15kaki. mase tu ayah buat rumah orang. tak tau mane
       silapnye, kuda-kuda yang ayah pijak patah pastu ayah jatuh dan dihempah kayu dikepala. ayah pengsan
       dan terus dibawa ke hospital. aku mase tu baru balik sekolah(mase tu darjah 4) dapat tau dari nenek.
       terus pegi hospital, mase tengok keadaan ayah, aku terus nangisss.. dan sampai sekarang kalau aku ingat
       kejadiaan tu pasti aku akan menangis... tengokkkk !!! kann daahhhhh .... =(((


Itu je kot yang masih segar lagi dalam pale hotak nii ... tapi ape-ape pun yang da terjadi, buat aku fikir semula kenapa bende tu pernah singgah dalam hidup aku... mesti ada hikmah disebaliknya..


*Jadi renung-renungkan,,, dan selamat beramal ..... =)))







Thursday, 20 October 2011

ohh Jasper ,, ohh Jonah ,, ohh John ...

menjawab kepada persoalan yang diutarakan oleh DrNotts kepada kami semua :::

1. Jasper
   ~ adalah seekor makhluk "halus" yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga barang2 DrNotts.




2. Jonah
   ~ adalah kawan "gossip" DrNotts sebab DrNotts ada berpesan kepada Jonah ::
      P/S  To Jonah,  See how proud I am with the kids achievements!
     


***




3. John
   ~ adalah diri DrNotts sendiri,,,mungkin ... :)))


tak pasti samada jawapan betul atau tak .. maaf ye .. ini je yang saya dapat jawab ..hihihihih

Thursday, 13 October 2011

Blog Kena Pecah Masuk !!!

bangang ... sape punye keje la ni ... menyusahkan aku je ... tapi asal aku baru perasan !

sape yang tak puas hati tu face 2 face la ... jangan nak buat onar kat blog aku plak ...

ni la bangsa yang tak bertamadun, sampai bila pun tak kan maju sebab keje yang die reti buat cume menjahanamkan orang laen .... puiiiihhhhhhh !!!!!


Tuesday, 11 October 2011

Vacation ~


Sabtu lepas kami ke PD .. bercuti katenye .. konon nak tenangkan jiwa .. tapi takla berape nk serabut .. huhu
saje je nak habiskan waktu ujung minggu bersama kawan & yang tersayang ... bile lagi kann ... da final year mestila nak ade 1 moment yang bole diingat sampai bile2 ... 

happy sesangat ... dapat spent time tanpa memikirkan assignment yang bertimbun ,, hmmm ade ke patut ?? *tak patut kot ... huhu .... tapi takpe kot ,, bukan pegi becuti lame sangat ... 



*thanks korang ,, buat aku lupe segale masalah sekejap .... :p


ade beberapa keping gambar yang aku sempat snap .. tuk tatapan umum ... =)))


 ~ My Memory ~

ber'posing' sebelum 'banana boat' bergerak ... =)

tak sabar nak tengok mereka jatuh ... =)

wajah2 keriangan ... =)


=)

telatah 'anak-anak kecil' ... :p

Saturday, 1 October 2011

Hari ini dalam sejarah ....

Salam ...

rase nak tergelak pun ade ... huhuu

malam tadi aku gerak balik kampung ,, dari Serdang ke Pontian cume 3jam setengah je ...

seronok rase dapat jumpe family waktu ujung minggu ..

tengah arini mak tanye nak masak ape .. aku tak kesah .. ape2 pun bole makan ..

mule la projek masak memasak bersame mak yang tersayang  ..

menu arini :::
                ~ ikan beliak mata goreng
                ~ sayur sawi masak tumis air
                ~ ikan kering bulu ayam & tamban
                ~ sambal belacan air tangan mak (pehhhh memang kaw3)

*walaupun simple sesangat ,, tapi bile da mak yang suapkan ,, nasi 4 pinggan pun tak cukup tau ... ahhahaha (jangan jeles sebab aku makan masih mak suapkan,,almaklumlah anak bongsu+manje+ngengade lebih)

"tapi mak ,, sori ea ,, ikan yang cda goreng hangus sekor"  ... :p

hari ini dalam sejarah goreng ikan hangus ... malu jeeeppp ...

tapi pape punnnn ,, sayang mak sebab sanggup layan kerenah *dak ngengade nihh .. makan pun nak bersuap .... tp,,, ade ku ksah ??!!! .....  :p